PÂNĂ AZI V-AŢI IMPLICAT LA NOI IN UMF!

Liga Studenţilor organizează un LUNI un protest la care nu doar studenţii, ci toata suflarea oraşului e chemată. Suntem victimele unui troc politic, vom fi scindati împotriva voinţei noastre şi in dezavantajul nostru. Mesajele noastre care TREBUIE sa ajunga la conducatorii statului sunt:
1) Nu vrem scindarea UMF, vrem să rămânem uniţi, ca in ultimii 50 de ani
2)Stop imixtiunii politicului in autonomia universitară. Refuzam ca orice guvern sa dea o hotârare care să ne priveasca, fără ca noi să fim de acord. Refuzăm să fim moneda de schimb. UMF-ul nu poate fi vândut pentru câteva voturi în plus în parlament.
3) Eliminarea disputelor etnice amplificate de către anumiţi lideri care nu mai reprezintă comunitatea maghiară , ci propriile lor interese.

Vom fi pasnici, dar uniţi. Anti-politic, anti-conflicte. Ajutaţi-ne să ne impunem punctele de vedere şi să ne pastrăm viitorul în această universitate! Toţi studenţii să fie acolo , dar si orice cetăţean care ştie că împreună putem să ne impunem punctele de vedere.

!Pe luni. 5 martie, la ora 12, la prefectura!

39 thoughts on “PÂNĂ AZI V-AŢI IMPLICAT LA NOI IN UMF!

 1. Adevarul e ca traversam o perioada feudala, in care orice pretext e legitim, daca ai putere sau esti necesar, lui voda si consiliului de coroana.NISTE PROFI. MAGHIARI probabil influenti in UDMR, au gasit ocazia de a croi o FEUDA a lor, profitind de criza din Bucuresti.Aratati see you pregnanta si clar asta, denuntati feudalii universitari nominal si ce interes propriu, nu comunitar au in scindarea UMF, convingeti colegii maghiari sa vi se alature, manifestati si iar manifestati, pichetati casele profilor. feudali ca sa ii aduceti in bataia refletoarelor mass media si fiti uniti si hotariti.Victoria e a celor drepti si care cred in adevarul solidaritatii intracomunitare, a respectului de sine si general, a pastrarii unei traditii si activitati in care toti profesori, studenti, tesa contribuie unit si fara descriminari etnice, religioase, politice, etc la succesul si realizarile UMF.

  1. Interese şi influenţări politice? A cui interes sunt aceste protestele? Se vede şi din comentarii: a opoziţiei din Parlament! Dogar Cătălin, mai bine să scandaţi "Jos Băsescu" în faţa prefecturii! Da, înființarea secţiei maghiară este interesul electoral a UDMR-ului. Studenţi maghiar au iest pe stradă în interesul acestui partid? Nu. Mai bine să scandaţi "Jos Băsescu" data viitoare ca să nu păcăliţi studenţi români de ai voștri!

  2. Inteleg d-le Szabolcs Dolcsig ca studentii maghiari nu vor infintarea sectiei si sezizati corect ca aici e interesul politic al UDMR .Nu inteleg ce aveti cu Basescu ca doar acesta nu are legatura cu asta si cine e Dogar Catalin, cumva rep. USL care profita de protest ca sa strige "Jos Basescu".Asa pare din context. In ceace priveste d-l Sorin Vlad as vrea sa nominalizati faptele de care ne vom mira, altele decit cele pomenite de dvs si care va certifica ca o javra, dublat de mirlanie si prostie ,oricum de lipsa celor 7 ani de acasa.

  3. Georgescu Jorj-Ioan , ironizam situaţia. Dogar Catalin face parte din Liga Studenţilor, trăieşte în iluzii şi scrie scrisori deschise halucinante maghiarilor manipulând pe români generând conflicte interetnice. Comportamentul Ligi Studenţiilor într-o societate normală este de nepermis, în momentul când a izbucnit această cauză veneau cu declaraţii în numele tuturor studenţi, declarând pe sine şi reprezentanţii şi a studenţilor maghiari nu luând în seamă existenţa Asociaţiei Studenţilor Maghiari. Acum vin cu tot feluri de minciuni manipulând pe toată ţara. Pe comportamentul lor două explicaţii găsesc: ura în faţa etnicii maghiare sau interesul USL, de a protesta împotriva guvernului. Suntem în an electoral. Toate protestele influențează voturile. Cred că asta este şi interesul profesorilor români din senatul universităţii.

   1. in calitate de sef de comunicare la LSTGM va raspund:
    Liga studentilor reprezinta drepturile studentilor din UMF. Nu avem etnie , culoare politica , nu tinem cont de statul social.
    Consideram ASM o asociatie culturala care nu are nicio legatura cu reprezentarea studentilor, cu apararea drepturilor atata timp cat ASM neaga dreptul la reprezenatare al studentilor maghiari, neaga dreptul de a alege si a fi ales, a fost exclusta din ANOSR tocmai pentru incalcarea acestor drepturi.
    Liga studentilor este organizatie apolitica si consideram ca singurul mod de a lupta impotriva presiunii politice este sa jucam cu aceeasi moneda ca dansii.
    Noi nu am iesit in strada in ianuarie, nu am dat delcaratii cu privire la protestele de sustinere pro sau anti SMURD. nu ne intereseaza cine face politica. Vrem doar sa avem o universitate libera, tehnocrata si multiculturala.

  4. Vreti sa spuneti ca realitatea e ca Doaga asta,in strinsa legatura cu profii. romani,toti membrii sau simpatizanti ai USL ,vor sa declanseze un conflict interetnic sub pretextul ca maghiarii vor sectie separata.E CREDIBIL, CHIAR SIGUR, CA SE EXECUTA O MANIPULARE SIMILARA CU ALA BATUT TOT AICI,CARE BA ERA ROMAN,BA MAGHIAR SI CARE A DUS LA CREAREA SRI.ACUM SE URMARESTE CADEREA GUVERNULUI,ASTA EXPLICA TACEREA LIDERILOR UDMR care cunosc si urmaresc situatia.Ai dreptate,vezi insa ca minciuna are picioare scurte si nu prinde la toti.In acest caz, daca ai influenta in Asociatia Studentilor Maghiari dati un comunicat ca Dogar catalin e un PROVOCATOR ,ANUNTATI TOATA TARA CA VOI,MAGHIARII NU VRETI SEPARARE SI USL RAMINE CU OCHII IN SOARE.

  5. Szabolcs Dolcsig …..bai cetatean roman platitor de taxe ce esti tu…..nu stiu cine esti si nu ma intereseaza foarte tare….dar de ce jignesti tu o fata care incearca sa faca un bine devenind medic…da poate o sa ia spaga da poate o sa fie nesimtita in spital….dar acum e studenta….si stii ceva poate intr-o zi iti va salva viata…….dar u cine esti???de ce vb u despre lucruri pe care nu le cunosti?….lucrurile astea chiar se intapla….au fost profesori care nu au vrut sa ii lase pe studenti sa participe la proteste si au fost studentimaghiari care au constientizat ca cea ce se intampla le va face mai mult rau decat bine……eu sa iti spun sincer am trait printre magiari va cunosc limba…..am stat in batanii mari langa biborteni…niste anii am o groaza de prieteni maghiaqri nu am nimic personal co voi…dar cu tine….cetatene.(cum te astepti tu ca noi sa te salvam pe tine cand tu iti bati joc de noi??ca poate te duci si u prin moldova sau craiova si patesti ceva….unde nu sant maghiari si unde nu vor peofesa acolo ce o sa faci????)..tu esti exemplul perfect cum vrei ca studentii care invatza doar lb maghiara sa publice un articol cu asemenea greseli de exprimare pe care le comiti u(repet greseli de exprimare……e diferentza intre ortografie si exprimare)…

  6. Și în legătură cu exprimarea mea… În primul rând: după ce răspunzi pe limba mea maternă, fără greșeli de exprimare, ai dreptul de a comenta exprimarea mea în română. Hai, arată că ești mai mult decât mine! În al doilea rând sunt conștient că nu mă exprim corect în limba română. Dar nu este vina mea. Am a avut profesori buni de română în scoală, mi-au învățat ca să iubesc literatura română. Dar literatură am învățat, din Literatura Româna am dat bacul la nota de 9 și nu din exprimare. Putea să fie și zece, dacă ași putea să exprim mai bine. Din engleză nu literatură am învățat, chiar și vorbesc mai bine. Asta cere Satul de la mine, ce să fac? Oarecum exprimarea mea este de ajuns: mi-ai înțeles și tu. În al treilea rând eu măcar dau respectul scrisului în limba română și folosesc diacritice în comparație cu tine… Și în ultimul rând da, sunt un exemplu bun, de altfel cum zici tu. Crezi că va exprima doctorul tiner maghiar mai bine pe limba română dacă învață profesia pe română? Este o mare diferență între a învăța o materie și a învăța de a exprima corect. Dar nu ai unde să ști, tu nu ai încercat să studiezi în limbă străină… Oarecum pe acestă temă n-are ce să discutăm. Nu avem unde să știm cum va fi. Se poate că totul rămâne așa cum este, sistemul de învățământ pe UMF, departamentele maghiare în primul rând ara semnificația în capacitatea de putea lua decizii profesorii maghiari pe sine, fără profesorii români în legătură cu linia maghiară. De unde știi ce decizii vor lua? Nu crezi, că profesorii maghiari știu mai bine ce trebuie studenților maghiari? Eu nu înțeleg pe nimeni cine ei împotriva departamentelor, INTRAȚI ÎN DETALII, despre nimeni nu are ude știe nimic exact. Ceea ce se petrece pe această cauză este o comedie mai dură decât scrisoarea pierdută a lui Caragiale…

   1. Stimate DOMN, sunt consternata de tot ceea ce ati scris pana acum/
    am o intrebare sa va pun…
    Sunteti nascut in Romania?????….daca DA limba Dvs. materna este ROMANA, statul roman v-a platit scoala pana acum, de la gradinita pana la Universitate daca ati ajuns pana acolo……si ar trebui sa va exprimati corect romaneste……
    Eu traiesc in Franta si am 2 copii, aici unde traiesc in ALSACE este o comunitate mare de nemti si niciodata nu le-a trecut prin cap sa-si impunem limba germana, copii vorbesc in franceza la scoala si in germana ACASA.
    Am absolvit Universitatea Transilvania din Brasov si am fost consternata sa vad ca , colegii mei unguri nu stiau nici o boaba de romana, ii invatam la cantina sa ceara ciorba sau tocanita…..nu mi se pare normal ca banii pe care toti cetatenii romani ii platesc la impozit si care sunt dirijati si spre invatamant sa fie folositi spre dezbinarea etniilor in Romania…. unde ati mai vazut asa ceva ????
    Sincer sunt…sa nu uitam perioada in care deranjata de reactia DVS si de modul in care sustineti cauza UDMR-ului….daca spuneti ca este o manipulare politica de ce nu strigati sus si tare aceasta, ci numai in pumni…..

  7. Cioarec Alexandru , nici eu nu știu cine ești tu, dar pe baza comentariului pe care mi-ai adresat și pe profilului tău de facebook ude declari pe sine politic ”nazist-comunist:)))” și fără religie, un singur lucru este clar: ești un exemplu și mai rău, mai dur decât studenta Cristina Cioci, din reportaj. Caracterizezi protestatarii și mai bine! Ai greșit secolul, trăim în epoca europeană a multi-culturalității, dictaturile naziste fac parte din epoca cea mai urâtă a trecutului. Doamne ajută nu de doctori ca tine, ajută-ne de oameni ca tine în societatea României…

  8. Szabolcs Dolcsig .1eu sunt roman.es meg tudom beselni o nielvedet(am scris cum se aude….petru ca am invatat doar sa vorbesc nu sa si scriu)diferenta dintre noi doi prietene este ca tu traiesti romania si limba oficiala este romana…eu nu sunt obligat sa iti cunosc limba dar totusi o cunosc…pe de alta parte tu prietene esti foarte obligat sa o cunosti…pentru ca toate actele oficiale ale acestui stat sunt in limba romana..cum ziceai si tu ai dat bacul din lb romana ….2 nazist comunist petru ca nu ma intereseaza politica…de unde si rasul de dupa….iar daca ai fi ascultat putin protestele ai fi vazut genul scandarilor(impreuna santem mai buni,nu vrem implicare politica,) si asa sa iti zic fraza pe care se bazeaza constitutiile primelor state democratice este urmatoarea:LIBERTE UNITE SOLIDARITE…daca nu ma insel se gaseste in CODUL LUI NAPOLEON…poate ma insel dar sigur sta la baza constitutiei franceza…si deci ma multor alte tzari)…..tine bine minte ca tu esti minoritatea in aceasta tara tu ai obligatia sa imi inveti limba…si nu eu tie….si daca e sa duc mai departe logica ta…raspundemi mie la un lucru…ce inseamna democratie?cand majoritatea decide nu?poi daca majoritatea suntem romani pana si in tg mures unde se afla universitatea(nu vb de harghita si covasta-unde am trait si eu……si juramanatul lui hipocrate contrazice exact ce cereti voi prietene….si stii de ce petru ca voi in romania daca invatati doar in maghiara cum veti trata un pacient roman(jur sa tratez pe oricine indiferen de culoare si religie nu?)??imi poti explica?inca o data iti repet…limba oficiala e romana da??eu ca medic roman voi putea trata si un pacient maghiar pentru ca se presupune ca cunoaste limba romana nu?si daca nu …ma descur putin si in limba maghiara(secuiasca ce e drept pt ca e diferenta intre cea ce se vb in secuieme si cea ce se vb in ungaria)!!!asa ca te rog nu ne fa pe noi"protestatarii nazisti"pt ca caonducatorii vostrii cer asta…EI DICTEAZA SI AMENINTA CU RETRAGEREA DE LA GUVERNARE IN CAZUL NEAPLICARII ACESTOR MASURI….EI PUN PRESIUNI ASUPRA GUVERNULUI ACTUAL pe care sper ca nu l-ai votat pt ca atunci automat esti sub nivelul marii…..

  9. Cioarec Alexandru , eram 100% sigur că vei veni cu această idee! LIBERTE. Am dreptul de a decide liber, indiferent ce cetăţean sunt la ce nivel învăţ să vorbesc română. Fără să ştii limba statui chiar şi la noi, în Judeţul Covasna ai un dezavantaj în faţă de cei care ştiu. Dar ce să fac, aşa este sistemul de învăţământ, ca să mă dezavantajeze intenţionat, ca toţi românii aibă avantaj în faţă de mine. Majoritatea familiei din care provin au făcut studiile pe UMF TgMureş. Şi vezi? Am ales altă profesie. Financiar şi din punct de vedere de stabilitate mi-ar fi meritat ca să rămân pe drumul familiei. Dar am zis: mai bine să învăț limbajul PHP decât să învăț româna mai bine. După ce am pus efort mare la Literatura Română. Pot să dezbat, să schimbăm idei: este de ajuns nivelul cum pot să exprim. Am văzut semnele de râs ":)" la pagina ta de facebook, am şi înţeles. Scuze că te-am făcut nazist, nu am unde să ştiu dacă eşti sau nu. Dar tu ai adus primul argumente personale în legătură cu exprimarea mea. Scuze, dar nu despre asta dezbatem aici, că cine sunt şi cum pot exprima în limba ţării. Numai vroiam să arăt că pot să dezbat şi eu necinstit. Hai să rămânem pe tema departamentelor maghiare.
   Secţie maghiară există şi în prezent. De ce protestaţi? Despre înfiinţării departamentelor maghiare este vorba acum, care vor fi înfiinţaţi cu hotărârea de guvern oricum. Aşa cum ştiu deocamdată nici nu ştim, cine vor conduce aceste departamente şi dacă vor schimba ceva. După atâtea proteste se poate că nimic nu va schimba după înfiinţarea departamentelor maghiare… Numai profesorii maghiari pot lua decizii fără profesorii români. Aşa este şi normal, aşa este democratic: profesorii maghiari să decide în treburile liniei maghiare, dacă împreună nu pot. Măcar se ştie cine vor candida pe conducerea departamentelor şi ce planuri au? Nimic nu se știe 100% exact că ce va fi cum va fi, dar voi români ca întotdeauna cum ne-am obişnuit: protestați când se vede posibiltatea că minoritatea maghiară iese din dezavantajele pe care îl condamnă majoritatea română. Asta este părerea mea. Poate că nu am dreptate, protestaţi din alte sentimente… Nu contează. Ceea ce mă enervează că sunteţi manipulaţi. Treziţi-vă! Vezi LSTGM pe articolul "Ce inseamna Sectie in limba Maghiara, ce repecursiuni are asupra noastra a Studenţilor" ce comentariu a primit de la Kata Hlavathy. De ce nu pot să dovedesc că domnişoara Hlavathy nu are dreptate şi LSTGM nu vă manipulează cu minciuni? Şi despre ce implicare poliică vorbiţi? Dacă profesorii nu ajung la înţelegere cine să ia decizie? Să așteptăm Dumnezeu să ne dea semn din cer? Bine că aşa este făcut legea că Guvernul poate să decide dacă este cazul. Şi este cazul, nu din vina ta, nu din vina ma, şi din vina profesorilor. Eu am mai pornit această idee, de ce nu intră în discuţie nimeni să dezbatem? De ce nu dovedeşte nimeni că nu am dreptate? Poate pentru că am dreptate, cum are dreptate şi domnişoara Hlavathy la celălalt articol! Bine că Guvernul a luat decizia pe baza argumentelor şi nu pe baza protestelor şi meetingurilor pe care organizează Liga.

   1. cred ca astazi Romania are nevoie de efortul oricarui cetatean pentru a fi construita si cred ca aceasta problema a etniilor este o falsa problema…..mai bine ganditi-va ce puteti face pentru a schimba societatea in care traiti, o societate de excludere…..si dupa mesajul DVS vad ca va excludeti singur….asta aduce trauma in viata DVS…..oricum, ungurii sunt o minoritate in statul roman si cred ca drepturile ei au fost respectate pana in prezent… daca ati pleca sa traiti in Ungaria ati fi vazut ca roman si nicidecum ca ungur… dar asta deja o stiti……

  10. Acum nu ne va afecta foarte mult aceasta separare(pe mkine personal ma va afecta adika fiind mai puitine locuri bugetate trebuie sa invat mai mult)..Personal cred ca ai inteles idea care ma deranjeaza pe mine estea acea ca statul roman sa plateasca cetateni romani sa invete in romania in lb maghiara….ca idee de baza(si asta e hotarata de guvernanti nu de maghiari)Ideea care pleaca din gurile multor oameni este urmatoarea……daca se va invatza doar in lb maghiara…peste 2-3 anii se va cere si rezidentiat in maghiara?ca daka nu le va fi si mai greu studentilor(inveti 6 ani doar in maghiara si apoi sa dai rezi in romana e teribil eu stiu ungureste,cam cum stiu o parte din colegii mei unguri romaneste(cei din covasna)deci la un nivel mediu…poate mult spus mediu…si nu mas descurca sa invat medicina in maghiara….si constientizez ca este greu…..dar asta nu e din vina mea…ci a intregului sistem si a societatii,adica in romania trebuie sa inveti pe romaneste,iar daca vrei sa inveti pe maghiara sau orice alta limba dea i se pare un lux nu ceva ce trebuie garantat de constitutie…..si aici o sa avem pareri diferite…dar e normal pt ca eu sunt roman si tu maghiar..Problema cea mai mare este ca pt noi decid altii si nu noi….eu am intrat pe acest forum pt ca am vazut ca te-ai luat de colega mea si ca ai contrazis niste lucruri despre care nu ai cunostinta de cauza….sau in cem mai rau caz ai mai putina decat ea sau mine….ieri de ex :a venit la protest cu noi cel putin 2 maghiari:1 de la farmacie si unul de la mg……

  11. E iar dupa ce se va aproba chestia cu rezi…atunci lucrurile vor fi nasoale…..pt ca vor fi doctori care sa presupunem ca vor putea trata doar maghiari…..asta inseamna ca vor fi si clinici si spitale doar pt maghiari……..putem specula multe intelegi…..da sant speculatii!Dar asta e calitatea voastra cea mai mare a maghiarilor santeti mult mai uniti unii cu alti…si veti obtine lucrurile la care cu adevarat ravniti…Dar poate se va ajunge astazi la un compromis care sa multumeasca….sau
   macar sa nu enerveze nici una din parti

  12. D-le Cioarec ai pus punctul pe citez "problema cea mai mare e ca pt. noi decid altii si nu noi" esenta a ce se intimpla.Dupa mine dvs studentii de ambele etnii ar trebui sa ii tratati cu indiferenta si nici sa nu esiti sa demonstrati pt. o cauza a lor,a intereselor lor inguste,a intereselor lor dE funcii,fala,bani,putere in cadrul UMF.UMF e alma mater ,e cadrul care va invata o meserie grea,de raspundere,de devotament pt. obiectul muncii fapt neintilnit in alte profesii (un inginer nu se devoteaza masinii,o intretine,nu e vie,e un lucru,o unealta).Sigur calitatea profilor. e inportanta dar mai inportant e sa invatati sa fiti profesionisti si oameni,limba in care vorbiti are ceva inportanta dar la cap. relatii umane care va unesc/despart ,iar a lasa ca limba de predare sa va inpiedice sa deveniti doctori e o prostie.Sunt sigur ca veti lupta sa invatati meserie pe linga profii. care au ceva de spus si va invata sa faceti indiferent ca sunt romani sau maghiari si voi de alta etnie.Ca sa intelegeti ce spun si ei ce vreti trebuie sa invatati sa vorbiti aceptabil ambele limbi nu are inportanta ca una e oficiala ailalta minoritara.Inchei citind NEVOIA E CEL MAI BUN BUCATAR/NU PLINGE LA MORT STRAIN/NU TE BAGA IN TROACA CA TE MANINCA PORCII.In constitutia USA e inscris ca FIECARE AMERICAN ARE DREPTUL DE A CAUTA FERICIREA dar nu e definita,trebuie sa o definesti si mai ales sa ti-o faci,daca poti si asta e de fapt esenta vietii-CAUTAREA FERICIRII.

 2. IMI PLACE DIN TOT SUFLETUL CA AI SCRIS DRAGA SORIN.SI EU II BLESTEM PE TOTI CEI CARE NE CONDUC.EU AM 59 ANI,AM UN SINGUR COPIL,DESTEPT,FRUMOS,VORBITOR DE TREI LIMBI STRAINE ,AM O NORA FRUMOASA,ASISTENT RADIOLOG,CARE A TERMINAT SCOALA POST LICEALA CU MEDIA 9.70 SI TOTUSI AU HOTARIT SA PLECE IN GERMANIA SA MUNCEASCA PENTRU A AVEA O VIATA MAI USOARA.CUM GINDESC CEI CARE NE CONDUC CA POATE TRAI O MAMA CARE ARE NUMAI UN COPIL CIND IL VEDE PLECAT LA 2000 KILOMETRI DISTANTA SI ASTA NUMAI DIN CAUZA ACESTEI GUVERNARI SI A VIETII PE CARE O DUCEM DIN CAUZA LOR.SI EU AS DORI SAII ARDA FOCUL IADULUI CIT MAI CURIND SA SCAPAM DE EI,PENTRU CA EU AM SPERANTA CA ORICINE VA VENI IN LOCUL LOR NU VOR MAI PUTEA FACE CEEA CE AU FACUT ASTIA NICIODATA.FITI UNITI SI LUPTATI PENTRU VOI.NOI NU PUTEM FI PREZENTI LA MANIFESTATIILE VOASTRE,DAR SINTEM CU INIMA ACOLO.

  Mioara Korban,SIGHISOARA

 3. Daca mai avem coloana vertebrala si costiinta propriei noastre cauze, ca oameni si ca natiune greu incercata, se va dovedi in urmatorii ani, cand politica pasilor marunti tinde sa se concretizeze in separarea pe criterii etnice a unei zone din Romania. Dupa epurarea etnica a romanilor din teritoriile asa-numite secuiesti. de dupa 1989, se tinde spre o autonomie ce va crea "Cuiul lui … Pepelea" sau Istvan, ori Geza, ori Hunor…, dar care va reprezenta un punct prin care Ungaria si prin ea alte puteri isi doresc pus piciorul, cizma, pe umarul tarii… Vorba unora: acolo vor fi mari investitii europene, se va trai mai bine ca-n rest, ca tot romanul impartial va cere separarea , de buna voie, de mama tara… Iar de acolo, pana la politica de deznationalizare sau deplasare a romanilor, spre alte zone, n-ar mai fi decat cativa pasi. Mor caii cand vor cainii?! Inca mai e timp pentru a ne misca din adormire. Dumnezeu sa fie cu noi, caci momentele de cumpana plitica, cu conducatori lipsiti de perspectiva si de simt national si istoric, corupti si manevrabili, par sa se fabrice peste noapte…

 4. Sunt alaturi de voi!In 1990 mi s-a spus sa plec pentru ca EI vor sa curete zona de romani, dupa 28 de ani de relativ buna convietuire am plecat….am regretat inca de atunci.Nu faceti si voi la fel!!!!!!!!

 5. Văd că LSTGM sa implicat în politică! Ce bune că măcar Asociaţia Studenţilor Maghiari nu se implică în politică…
  Nu vă supăraţi, dar decizia aparţine profesorilor şi Ministerului Educaţiei. Voi, studenții, nu aveți de unde să ştiţi şi să dovediți dacă va fi dezavantajos sau nu, dacă va fi înființat secția maghiară. Conflictul este între profesorii maghiari și români. De ce intrați în acest conflict dragi studenți români? Lăsați să decide cine știe în detaliile despre ce trebuie să fie luat decizia. Lăsați să decide profesorii și miniștrii.
  Nu înțeleg! De ce protestați? Ministerului Educaţiei este funcţie politică pe baza Constituţiei tării noastre. Deci nu este adevărat că politicienii "se implică" în acest caz, ei fac datoria pe principiile democratice pe baza Constituţiei. Este datoria lor ca să se implice. Şi de ce? Democraţia a fost demolat când profesorii români au luat decizii în senat fără prezenţa profesorilor maghiari.
  Nu vă supăraţi dar acest conflict a fost generat de profesori şi voi generaţi pe proporţii mai mari! Felicit Asociaţia Studenţilor Maghiari că nu se implică. Şi ruşine să vă fie Ligii Studenţilor! Chemaţi oraşul la proteste… Treziţii-vă! Asta este democraţia, aşa funcţionează. Dacă e normal ca să ia decizii 9 persoane în loc de 15 ne am ajunge în anarhie.

  1. 1. ia in considerare ca ai avertisment pentru ca nu stii ce vorbesti.
   2. Universitatea se face cu studenti. SINGURII legitimati sa decida dupa opinia noastra in aceasta privinta sunt studentii. Nu exista Universitate fara studenti. Iar pentru faptul ASM-ul nu se implica eu consider ca ar trebui desfiintati. oricum nu isi deplinesc nicinul din roulurile asumate prin statut, reprezentare, apararea drepturilor studentilor , participare activa la deciziile care se iau legate de studenti.

  2. revin….draga cetatene…..
   aici in Franta…guvernul nu poate lua o decizie incorecta, cum au luat decizia, oamenii au iesit in strada….asta da democratie, nu eu dau socoteala guvernului ci guvernul imi da mie socoteala, eu il platesc cu banii publici, impozitele si taxele pe care le platesc…..se pare ca nu sti ce este aceea democratie….trebuie sa spun NU atunci cand interesele alesilor se ridica deasupra intereselor mele, ale alegatorului….sper ca PD si UDMR sa nu mai fie la putere sunt cu totii niste incompetenti, ai putea sa-mi spui ce mare branza a facut UDMR in tot acest timp la putere?????

 6. Sorin Vlad Nu sunt un tip religios ,dar daca tu vorbesti de Dumnezeu presupun ca esti familiar cu citatul "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti"(Mt. 22, 39). Daca nu esti, inseamna ca esti prosti si vorbesti in necunostinta de cauza. Faptul ca cineva nu e tocmai un lider bun nu iti acorda tie dreptul sa ai un limbaj de balta. Nu zice nimeni sa nu scrii cu litere mari dar exista o conventie nescrisa, dar studiata de oameni competenti, pe internet care spune ca atunci cand scrii cu litere mari zbieri. Iar de greselile de gramatica nici nu mai vorbesc.

 7. Sorin Vlad: ma bucur ca nu a trebuit sa cer bannarea ta si pleci singur. challenge fullfiled!
  PS: Tu chiar nu ai mai vazut oameni apolitici? Si nu inteleg de ce te ataci asa cand cineva iti da peste nas, pentru felul in care vorbesti. Sunt sigur ca vei fi felicitat de mai marii tai din PSD pentru aceasta propaganda de succes.

 8. CU TOT RESPECTUL PENTRU CONCETATENII NOSTRI MAGHIARI, O ASEMENEA MASURA DE SORGINTE PUR SEGREGATIONISTA, AR FACE DESERVICII IMENSE TUTUROR.UN MEDIC LA FEL CA UN PREOT, SLUJESTE INTRAGA SOCIETATE, FARA A ALEGE NEFERICIT INTRE ETNII.HIPOCRAT A DEPUS UN JURAMANT DE CREDINTA ACESTEI SFINTE STIINTE, IN LIMBA CARE SE VORBEA PE ACEL
  BINECUVANTAT TARIM…ELENA.PE TERITORIUL ROMANIEI, LIMBA OFICIALA(-LE REAMINTESC CELOR CE PROPAGA ACEASTA PAGUBOASA IDEE) ESTE LIMBA ROMANA.DECI DOMNILOR, HAIDETI SA FIM REZONABILI.PUNCT.

 9. Va rog, cineva sa-mi defineasca si sa-mi explice ce (ar) inseamna ca voi vreti sa fim uniti, poate sunt eu mai lenta in implementarea chestiei cu unirea, da eu nu unire vad, ci din ce in ce mai multe conflicte si fapte nejustificate din partea voastra dragi colegi…prettyplease

Leave a Reply