Skip to content

Ai grija de sănătate și fugi de obezitate!

“Ai grijă de sănătate și fugi de obezitate” – Liga Studenților din Târgu Mureș, Departamentul de Sănătate Publică și Activități Umanitare

Perioada de desfășurare : 26-29 martie 2013

           Este un Proiect de Sănătate Publicムadresat elevilor claselor I-XII, scopul său fiind acela de a-i învăța despre stilul de viață sănătos: alimentație echilibrată, activității fizice zilnice, sport, igienă și valori morale . De asemenea este o bună oportunitate pentru studenții la medicină, unii dintre ei, viitori medici pediatri, de a lucra cu copiii.

OBEZITATEA a devenit o problemă serioasă de sănătate publică în majoritatea țărilor puternic industrializate, ea afectând un segment de populație în continuă creștere. Înainte de orice, obezitatea trebuie considerată mai puțin o problemă de estetică și mai mult o problemă de sănătate care atrage după sine complicații medicale, dizabilități temporare sau permanente dar și scăderea duratei de viață.

Proiectul “Ai grijă de sănătate și fugi de obezitate” se desfăƒsoară într-o atmosferă plăcutムși prietenoasă. Voluntarii le vor prezența elevilor măsuri care pot fi preventive dar și curative: evitarea meselor frecvente de tip fast food, încurajarea activității fizice zilnice  (plimbări cu părinții sau bunicii, joaca afară din casă, mersul pe bicicletă, practicarea sporturilor în echipă), limitarea timpului acordat televizorului și calculatorului, evitarea consumului de alimente în timpul acestor activități, limitarea numărului de calorii provenite din lichide ( copiii beau zilnic prea multe sucuri  și lichide carbogazoase).

Daca iti place ideea, vino alaturi de noi, fi voluntar, implica-te si combate o problema actuala a societatii in care traim, completeaza aici.

Parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean Mures, Directia de Sanatate Publica Targu Mures, Casa de Cultura a Studentilor Targu Mures

 

Pentru detalii:

Coordonator local al proiectului “Ai grijă de sănătate și fugi de obezitate”:

Ioana Andrei – tel: 0756528364

                                 e-mail: ioana_andrei22@yahoo.com

Coordonator Departamentul de Sănătate Publică și Activităti Umanitare:

Mădălina Anciuc – tel. 0745846045

                                 e-mail: madl3na@yahoo.com