Skip to content

Anti-Tobacco

             Vă informăm că în perioada de primăvară actuală se derulează la nivel național și județean o campanie sanitară de informare, educare, comunicare, ”Anti-Tobacco”, desfășurată cu prilejul ”Zilei Mondiale Antifumat” din data de 31 mai 2013. Campania ce face parte din programul Ligii Studenților Târgu Mureș,  Departamentul de Sănătate Publică și Activități Umanitare se va desfășura în perioada 15-18 mai 2013 și respectă tiparul proiectelor anterioare, fiind organizată pe trei direcții.

* În data de 15 mai 2013, în Piața Teatrului, Piața Mihai Viteazu și Promenada Mall din Târgu Mureș vor fi amplasate standuri, unde se va masura cantitatea de monoxid de carbon în aerul respirat precum și tensiunea arterială. Aceste teste le pot face toti trecătorii, în special fumătorii. Iar la schimbul unei țigări, aceștia vor primi un fruct sau o brioșă.

* Al doilea punct al campaniei (16 și 17 mai 2013) constă în prezentarea de materiale informative în cadrul liceelor târgumureșene.

            Scopul campaniei este de a trage încă o dată un semnal de alarmă asupra consumului de tutun; persistența acestui gen de acțiuni fiind necesară pentru conștientizarea populației asupra riscurilor pe care le presupune acest viciu.

* Și nu în ultimul rând (18 mai 2013), campania se va finaliza printr-o prezentare informativă pentru persoanele private de libertare din cadrul Penitenciarului Târgu Mureș.

Campania promovată de Liga Studenților Târgu Mureș în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Mures și Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș, se adresează populației generale și, în special adolescenților, elevilor, tinerilor, părinților și gravidelor.

             Obiectivele campaniei sunt multiple, însă, în principal se urmărește: creșterea numărului de persoane din grupul țintă informate cu privire la efectele nocive ale fumatului; creșterea numărului de persoane care nu încep să fumeze și a celor care renunță la fumat; diseminarea de informații privind efectele nocive ale fumatului asupra sănătății și diseminarea de recomandări în vederea renunțării la fumat.

Vino și tu alături de noi, prin promovarea unui stil de viață sănătos, ”fără fumuri” înscriindu-te pe acest formular!

 

Detalii:

Iulia Armean – Coordonator local ”Anti-Tobacco”

Nr. tel: 0730299419 / Email:

Mădălina Anciuc – Coordonator Depart. Sănătate Publică și Activități Umanitare LSTGM

Nr. tel: 0745846045 / Email: madl3na@yahoo.com