Skip to content

Ce inseamna Sectie in limba Maghiara , ce repecursiuni are asupra noastra a Studenţilor

Ce s-ar poate intampla daca se face separare etnica din punct de vedere administrativ-  adica infiintarea unei facultati de medicina numai in limba maghiara:

  •  posibilitatea neacreditarii niciunui program de studiu datorita lipsei cadrelor si nerespectarea procentului de cadre didactice in raport cu numarul de studenti si lipsa de cadre atat maghiare cat si romane de la anumite discipline

 

  • posibilitatea de a nu ne putea sustine licenta in centrul nostru universitar – incepand cu 2012 am putea fi obligati sa sustinem Licenta in alte centre , depindem de Decizia Comisiei ARACIS.

 

  • Desfiintarea facultatilor de farmacie si medicina dentara

 

  • Scaderea finantarii si implicit ajungerea in imposibilitate de plata a cadrelor didactice ceea ce ar putea provoca demisii ale cadrelor si ajungerea pana la desfiintarea universitatii in intregime.

 

  • scaderea numarului de locuri la rezidentiat pentru Tg Mures – pentru ca rezidentiat se face doar in limba romana iar cadrele de la facultatea in limba maghiara nu vor mai putea fi indrumatori de rezidentiat.

Am dezactivat facebook comments si alte prostii asemenea pentru ca am observat ca nu se marcau ca spam cum trebuie. am sters orice e in alta limba decat romana sau engleza pentru ca eu nu inteleg alte limbi. si am bagat in spam pe toti care au facut referiri la mesaje xenofobe antimaghiare sau antiromane. spor la dezbateri.