Skip to content

Conferința „STOP Automedicației”

10954494_810505165669686_1938702537735187753_n

 

Ştiaţi că…

– 1 din 2 români oferă sfaturi rudelor, prietenilor şi apropiaţilor cu privire la tratarea unor probleme de sănătate?
– 1 din 7 părinţi îşi tratează copiii atunci când au probleme de sănătate fără a-şi consulta mai întâi medicul pentru a primi sfaturi avizate?

 

Automedicația este o problemă de sănătate publică, iar importanța unui consult medical și riscurile automedicației nu sunt conștientizate de mare parte dintre români.

Lucrurile merg chiar un pas mai departe atunci când părinții aleg să le dea copiilor medicamente fără a merge la un consult medical, neștiind la ce riscuri îi supun pe cei mici.

Fie că ne doare capul, că tuşim, că avem febră, că ne doare măseaua, că ne doare stomacul, că avem ameţeli sau că ne simţim rău din cine ştie ce motiv, dăm repede fuga la dulapul cu medicamente şi ne tratăm singuri.

Această conferinţă se adresează întregii populaţii, fie ei elevi, studenţi sau părinţi, şi trage semnalul de alarmă cu privire la riscurile tratamentului “ după ureche “ !

Pentru a atrage atenția asupra unor obiceiuri periculoase pe care fiecare dintre noi le are, vă invităm să participați la proiectul “ STOP Automedicatiei  ! “ desfășurat sub egida Departamentului de Sănătate Publică, din cadrul Ligii Studenților din Tîrgu Mureș, ce are ca scop promovarea şi conştientizarea ȋn rândul populaţiei a riscurilor automedicației.

 

 
Conferința va fi susținută de Prof. Dr. Camil-Eugen Vari.
Vă aşteptăm să învăţăm împreună să preţuim viaţa !

 

Coordonatori :

Dragoiu Alexandra – 0752817053

Todoran Ina – 0732129803