Skip to content

CURSURI DE PREGATIRE PROFEX

Săptămâna trecută am avut prima întâlnire cu studenții în cadrul cursului de limba engleză medicală PROFEX. Cei prezenți au hotărât să mutăm cursul pe ziua de marți de la 18.00 – 21.00, UMF sala 42, parter.

Din motive administrative în această sesiune prețurile rămân cele vechi:

– curs 400 RON (se poate plătii și în două rate)

– examen: nivel B2 –   80 de euro

nivel C1 – 100 de euro

Descrierea generală:

CURSURI DE PREGATIRE PROFEX
Limba Engleză de specialităţi medicale şi farmaceutice pentru studenţi şi licenţiaţi

PROFEX este un sistem de examinare axat pe engleză medicală. Pentru a participa la curs trebuie să aveți cunoștințe de bază în cea ce privește limba engleză generală.

La cursurile de pregătire PROFEX vă familiarizaţi cu metodologia examenului lucrând pe testele examenelor anterioare, între timp învăţând limbajul de specialitate, amănunte legate de traducerea textelor de specialitate, publicarea articolelor ştiinţifice, redactarea diferitelor tipuri de scrisori oficiale, etc.

Participanţii cursurilor pot da examenul PROFEX în sesiunea din 14 – 20 aprilie 2018 (detalii la curs). Cursurile de pregătire și examenul PROFEX sunt organizate de două ori pe an (aprilie și noiembrie). Dacă participați la cursuri în sesiunea din primăvară  și doriți să dați examen în noiembrie se poate și așa, este chiar recomandat să veniți la curs mai repede, nu înainte de examen. În acest fel pe baza materialului primit aveți mai mult timp să vă pregătiți.

Certificatele obţinute sunt acreditate şi acceptate atât de UMF, cât şi în străinătate. Cine obţine certificatul PROFEX, nu mai trebuie să se prezinte la examenul de limbi străine înainte de licență sau când se înscrie la masterat şi doctorat. Cei care doresc să plece undeva în străinătate cu o bursă, obţin puncte în plus la depunerea dosarelor. Diploma PROFEX se acceptă pe teritoriul UE şi la angajare. Avem deja cazuri concrete.

Nivelele la care vă sfătuiesc să vă pregătiti şi să daţi examen sunt B2 – intermediar şi C1 – avansat.

Diploma eliberată nu are termen de valabilitate. Sistemul de examinare, a fost acreditat și calibrat conform CEFR (Common European Framework of Reference for Languages), similar celor denumite CAMBRIDGE, IELTS şi TOEFEL.

Taxa platită pentru UMF este de 400 RON, contravaloarea celor 24 de ore de curs de pregătire PROFEX. Această taxă se plăteşte la caseria UMF (se poate și în două rate).

Vă astept cu drag,

Annamaria Gyorfi

Reprezentant Profex

Universitatea de Medicina si Farmacie
Str. Gheorghe Marinescu Nr.38
cam.63, parter

e-mail: departament.profex@umftgm.ro