Skip to content

Despre admitere

Am primit un text super drăguţ de la un aspirant la statutul de student UMF. Aşa că îl vom reda integral aici ca să vă puteţi bucura şi voi de el. Mulţumim Bogdan Halaţiu.

            Ideea de a fi medic m-a fascinat de mic. şi cu fiecare etapă din viaţă îmi vedeam visul din ce în ce mai aproape. Astfel că, clasa a IX-a mă regăseşte la un profil real (ştiinţe ale naturii),profil care avea să îmi contureze adevăratele priorităţi.
Şi… iată-mă în clasa a XII-a. Greutatea deciziei care urma să o iau cu privire la viitor îmi apăsa pe umeri, dar vă spun drept că decizia am luat-o relativ repede şi sunt convins că este cea mai bună. Am zis DA UMF Târgu Mureş. Poate vă întrebaţi de ce? Unul din cele mai bune centre medicale din România îmi oferă şansa să studiez la cel mai înalt nivel; nu oriunde ci acasă. Da! Am ales UMF-ul după o amplă documentare în detrimentul altor facultăţi de medicină din ţară.Am zis da Târgu Mureş pentru că sunt convins că aici se munceşte. Din propia-mi fire sunt o persoană ambiţioasă şi nu mă pot integra decât într-un mediu în care se doreşte performanţă. Acestea sunt aşteptările mele ca şi viitor student, să fiu stimulat în a deveni cel mai bun, să fiu apreciat cu adevărat pentru ceea ce fac. Aştept să întâlnesc profesionalismul unor profesori care caută să scoată de pe bancile facultăţii elite, profesori severi, dar înţelegători în acelaşi timp.Mă consider cu adevărat norocos că am şansa de a participa la examenul de admiterea la una din cele mai bune unităţi de învăţământ superior. Până la admitere însă visul care se cere împlinit ne mai lasă din timpul lui pentru studiu. Să vă spun drept cred că visul nostru se cere împlinit şi pentru asta Liga Stundenţilor ne acordă o şansă, participarea la simulare. O iniţiativă demnă de laudă a actualilor studenţi, un proiect menit să ne măsoare propriile forţe, un etalon în ceea ce reprezintă examenul final. Admiterea din vară ne va separa în învingători şi învingători; doar unii îşi vor împlini visul, unora timpul le mai lasă „timp”. Fericiţi sau dezamăgiţi?  Învingători suntem cu toţii, însă doar unii vor fi studenţi şi de aici va începe o frumoasă poveste, poveste ce le va deveni viaţă. Aici se vor ivi dorinţe, aşteptări, muncă.
Dacă ceea ce ne oferă studenţia se ridică la nivelul aşteptărilor noaste nu vom descoperii decât pe parcurs. Un lucru e cert, fiecare are aşteptări de la propria persoană şi aşteptările care le avem de la propriul „eu” sunt cele care ne definesc. Dacă viaţa de student ni le va satisface sau nu vom afla din toamnă. Până atunci spor la învăţat şi ne vedem la simulare…
 


cu bine,