Skip to content

Donează sânge! Fii erou!

doneaza sange elevi    În perioada 14-18 aprilie 2014, Liga Studenților Tîrgu Mureș, prin Departamentul de Sănătate Publică și Activități Umanitare, organizează o nouă ediție a Campaniei “Donează sânge! Fii erou!”, campanie de informare și responsabilizare socială în acest sens.

        Numeroase probleme serioase de sănătate implică transfuzia de sânge donat de către oameni ca noi toți, cu scopul de a salva vieți. Poate fi un copil, un părinte sau un prieten apropiat cel care are nevoie de acest dar necondiționat pentru a supraviețui. Proiectul își propune ameliorarea deficitului de sânge din spitalele din țară printr-o colectă de sânge. Prin urmare vă așteptăm pe toți să vă aduceți contribuția într-un cadru profesionist, prietenos și confortabil, pentru a oferi un dar în tăcere, având parte de satisfacție sufletească și de:

      Adeverința pentru reducere 50% la transportul în comun pe o luna și o zi libera; Bonuri de masa în valoare de 63 RON; Analize gratuite: *Hepatita B și C; *HIV (SIDA); *VDRL (Sifilis); *HTLV (Leucemie); *Hemoglobina; *Grupa (A,B,O,AB); *RH (D); *Anticorpi; *Antieritrocitari (pentru fetele cu Rh- ); Satisfacția de a salva o viață; Pentru a dona trebuie: să aveți vârsta între 18-60 ani; o stare de sănătate bună; să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării; sa aveți o greutate corespunzătoare (peste 60 kg); să nu aveți herpes; să nu fi avut hepatita, TBC, malarie; să nu fiți răcit / sub tratament; să nu vă fi vaccinat în ultimele 2 săptămâni; să nu fiți la menstruație; să nu fi suferit vreo operație minoră (în ultimele 3 luni) sau majoră (în ultimele 6 luni); să fiți hidratat și să fi mâncat ușor înainte de recoltare (fără grăsimi).

 

Dacă dorești să participi ca voluntar la această campanie te rugăm să te înscrii aici.

 

Coordonator campanie „Donează sange! Fii erou!” Tîrgu Mureș:

Ursache Mihaela – Tel. 0748.284.475