Skip to content

HPV și Cancerul de col uterin

   afis HPV    Cancerul de col uterin este al patrulea tip de cancer ca incidenţã în rândul femeilor, dupã cancerul de sân, colorectal şi plãmân. Anual 42.5% dintre femei sunt diagnosticate cu infecţie HPV, iar zilnic 8 românce sunt depistate cu cancer de col uterin şi alte 6 mor din cauza lui. 

         Ȋn data de 14 mai se va desfãşura la UMF Tg. Mureş o campanie de informare cu privire la importanţa conştientizãrii asupra gravitãţii infecţiei cu HPV şi modalitatea de prevenţie a acesteia. Ȋn cadrul campaniei va vea loc o conferinţã susținută  de Prof.Dr. Simona Stolnicu și Conf. Dr. Lucian Pușcașiu care vor expune metode de screening,diagnosticare şi tratament şi vor rãspunde la întrebãrile participanţilor.

         Conferinţa este menitã sã aducã la cunostinţã, în rândul tinerilor, ce semnificã HPV şi cât de gravã este infecţia cu acesta, modalitatea de transmitere şi metode de protecţie împotriva infecţiei. De asemenea se va  trata şi subiectul care a ridicat multe semne de întrebare în ultimii ani: existã vaccin împotriva HPV? Dacã da, care este cel mai eficient, cât timp îşi face efectul şi ce reacţii adverse poate provoca?

        

Coordonator campanie Tg. Mureș:  

Coroiu Costel

Tel. 0768.439.771

Co-coordonator: 

Mădălina Vesel-Pop

Tel.0740.186.238