Skip to content

Live Text Sedinta Adunarii Generale LSTGM

Incepe Sedinta ,  Vorbeste Mihai Pavel. Alături de el Dr. Florin Buicu.

Dr. Florin Buicu ne spune o mică istorioară despre începuturile ligii şi oscilaţia influenţei studenţilor în Senatul Universităţii. Printre altele ne vorbeşte Liderul Recunoscut şi Liderul care există în fapt. Un Lider bun trebuie să fie şi ales şi recunoscut.

Primul departament pentru care se fac alegeri – Medicină Dentară. Prima candidată- Păzitor Andreea.  Isi propune sa sa aduca mai mult membri la liga studentilor…. pe MD. Pentru relatiile internationale se pare ca nu are multe date… cel putin asa intelegem din sala.

 

Tocmai aflam ca se intentioneaza infiintarea in paralele cu LSTGM  a unei Organizatie Studenteasca pentru Medicina Dentara.

Cristea Ovidiu al doilea candidat. A obtinut deja promisiunea unui cadru didactic pentru cu produse si sa tina un workshop la Marisiensis.  Se pare ca are o relatie foarte buna cu cadrele didactice….

Departamentul Sanatate Publica  Activitati Umanitare – Madalina Anciuc. Fosta membra a consiliului elevilor Tulcea , Propune doua proiecte noi Sanatate in pasi de dans si Campanie Anti Sida.

Claudiu Neagu al doilea candidat pentru coordonarea Dep. de sanatate publica. Membru in LSTGM  din anul I.  Vorbeste bine….

Tofan Florin an 2 MG , candidat pe Dep. Mobilităţi.Îşi propune să promoveze mai mult Bursele naţionale şi internaţională.

Dept. Integrare Studenţi. Pager Brigitta …. an 4 MG.  isi propune … sa apropie bobocii de universitate cat si studentii straini pentru a fi integrati cu restul comunitatii Studentesti.

A doua candidata Mihaela Budrescu. An 2 MG, Cea mai mare problema  a departamentului este lipsa de comunicare a ligii. îşi propune să apropie studenţii de Liga Studenţilor şi de universitate.

Dep. Medicină de Urgenţă Dana Dumitru. Este Coordonator interimar de câteva luni cât şi Membră OSMU. Vorbeşte despre Voluntariat, despre extinderea programelor OSMU.

Dep. Resurse Umane, Cioci Cristina. An 2 MG. Membră de 9 ani în Organizaţia Cercetaşii Munţilor.  Este totodată şi trainer din partea FASMR.

Dep. Cultura George Maroşan. an 2 MG. Continuarea activităţii Elenei Ferţu , fostul Coordonator. Bază de date online pentru Biblioteca LSTGM.  Vrea sa obţină reduceri pentru studenţii UMF la Teatru şi Cinematografe.

Dep. Sport Alin Jicmond an 2 MG. Sportiv de performanţă, liga 1 Futsal, Liga 2 Fotbal, a activat sub antrenori de renume ca Ioan Andone, Mihai Leu.  Sala e impresionată… prima dată în această seară.

Dep. Proiecte…  Fostul Preşedinte Mihai Pavel. An 6 MG.  Are experienţă, a scris proiecte , asta vrea să facă în continuare.

Pe departementele Media şi Farmacie nu s-au înscris candidaţi.

Funcţia de Cenzor. Golovei Petriş Nicolae. Observator, imparţial şi el! aceasta a fost prezentarea.

Pentru funcţia de Secretar LSTGM Adelina Huza. Din păcate nu este prezentă în sală din motive obiective aşa că se citeşte planul managerial. S-au adresat întrebari din sală … sperăm că vor primi răspuns mai tz.

Funcţia de Trezorier, Iulia Grancea, nu este nici ea în sală. Prima întrebare….

Ultimele doua candidaturi s-au propus pentru anulare  si vacantarea posturilor. nu a trecut motiunea. raman candidate.

Vicepresedinte pe relatii externe. Catalin Dogar anul 3 MG. Ocupa postul de 8 luni si vorbeste despre creşterea influenţei LSTGM.  Vorbeşte despre coeziunea studenţilor în a-şi apăra drepturile. Şi despre implicarea BEX-ului nu doar a preşedintelui în deciziile luate în afara LSTGM cât şi pentru LSTGM.

Vicepreşedinte pe Relaţii Interne . primul candidat Nucu Marica.  an 3 MG. Actual coordonator al dep. Mobilităţi. LSTGM un grup care are un ţel comun şi care trebuie să depăşească limitele autoimpuse doar de activitatea de învăţare.

Al doilea candidat . Polexa Alexandru anul 5.  Vorbeşte despre asumarea răspunderii pentru deciziile LSTGM, BEx. Toată lumea are o problemă cu faptul că el va pleca din ianuarie cu bursă Erasmus pentru 5 luni.  Opinii?

Pentru Funcţia de Preşedinte a LSTGM , Dan Zolog, anul 4 MG. Actual vicepreşedinte pe Relaţii Interne. Discursul său se bazează pe creşterea puterii LSTGM.

23.19 Momentan se încearcă începerea procedurii de vot…

23.45. procedura de vot e încheiată

A vorbit domnul Dr. Şipoş despre unitatea studenţilor.

La categoria Diverse s-a ridicat problema internetului în campus.  Există o procedură greoaie pentru administrare şi LSTGM încearcă să o rezolve.

Problema lucrărilor practice cu asistenţi maghiari. Există Lp-uri , a fost menţionat fiziologie , unde asistenţii nu ştiu limba Română. Problema e că legea spune obligativitatea cunoaşterii limbii maghiare şi nu este specificat explicit cunoaşterea limbii române.  Rezolvarea există prin elaborarea unor seszări în scris către LSTGM. iar LSTGM îşi asumă să meargă cu ele în Senatul universităţii pentru a expune problema punctual. Dacă vă temeţi de repercursiuni se poate face cerere şi primiţi un alt cadru didactic….

Se anunţă proiecte noi, se caută colaboratori care să ne ajute într-un proiect de Crăciun. În principiu avem nevoie de cineva care ştie să cânte la un instrument muzical şi voce.

 

Noile funcţii şi posturi:

-Preşedinte: Dan Zolog.

-Vicepreşedinte Externe:  Cătălin Dogar

-Vicepreşedinte Interne: Nucu Marica

-Secretar: Huza Adelina

– Trezorier: Grancea Iulia

-Cenzor: Golovei Petris Alexandru Nicolae

 

Coordonatori Departamente:

-Departament Medicina de Urgenta: Dumitru Dana Ioana

-Departament Sanatate Publica & Activitati Umanitare: Mădălina Anciuc

-Departament Farmacie:

-Departament Medicina Dentara: Păzitor Andreea

-Departament Resurse Umane: Cioci Cristina

-Departament Sport si turism: Jicmon Alin Gabriel

-Departament Integrare Studenti: Budrescu Mihaela

-Departament Media & PR:

-Departament Mobilitati: Tofan Florin Adraian

-Departament Proiecte: Pavel Mihai Laurentiu

-Departament Cultura: Marosan George