Skip to content

Newsletter Adunarea Reprezentanților 4.10.2016

index

La prima Adunare a Reprezentanților din anul universitar 2016-2017 s-au discutat următoarele puncte:

  1. Feed-back UVE
  2. Feed-back „Hai cu Liga în Thassos”
  3. Transmed
  4. SCOPE/SCORE meeting
  5. Campanie de recrutare
  • Feed-back UVE

Anul acesta, Universitatea de Vară pentru elevi a fost cu totul unică în țară deoarece s-a renunțat la taxa de participare pentru oricare dintre candidații admiși în urma procesului de selecție. Astfel, UMF Târgu Mureș împreună cu Liga Studenților Tg Mureș au pus la dispoziția elevilor din România, absolvenți de clasa a XI-a 200 de locuri gratuite pentru participarea în cadrul proiectului.

Elevii au avut parte de o săptămână în care s-au bucurat de viața de student la UMF. Au stat la cămin, au participat la cursuri și lucrări practice și au petrecut alături de studenți.

  • Feed-back „Hai cu Liga în Thassos”

Printre locurile în care studenții UMF Tg Mureș au mers cu Liga se numără acum și insula Thassos din Grecia. Participanții au petrecut 8 zile, în care au vizitat insula, au avut parte de mult soare și s-au distrat la malul mării.

  • Transmed

TransMed este un proiect național ce face parte din Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România care implică 10 centre universitare din România și unul din Chișinău. Se pot înscrie studenții din anii II- VI. Cei din anul I pot participa în calitate de persoane de contact pentru studenții veniți din alte centre. Pentru Medicină Generală, secția română, centrele participante sunt: București, Cluj, Chișinău, Tg Mureș, Craiova, Timișoara, Oradea, Iași, Galați, Sibiu, Brașov.

Ediția de toamnă va avea loc în perioada 6-11 noiembrie 2016, perioada de înscrieri fiind: 10-14 octombrie 2016.

Detalii înscrieri: https://www.facebook.com/events/1098008706902840

  • SCOPE/SCORE meeting

Este o întâlnire la nivel național a departamentului SCOPE/SCORE al FASMR, la care se va organiza programul de schimburi internaționale din 2017. LSTGM va primi un număr de aproximativ 20 de stagii (clinice și de cercetare), de care studenții din anii 2-6 vor putea beneficia.

  • Campanie de recrutare

Liga Studenților începe recrutarea voluntarilor! Așteptăm toți doritorii atât din anii mai mari cât și bobocii în număr cât mai mare să devină voluntari. Înscriierile încep de săptămâna viitoare, așa că urmăriți pagina de facebook a Ligii Studenților pentru mai multe detalii.