Skip to content

Newsletter – Ședința Adunării Reprezentanților 23.II.2016

În data de 23. II. 2016 în cadrul sedinței adunării reprezentaților s-au discutat și stabilit următoarele

  • Examenul de rezidențiat
  • Feedback SCOPH Meeting
  • Transmed
  • Campanii viitoare
  • Marisiensis
  • Galele Ligii
  • Diverse

Examenul de rezidențiat

În data de 23. II. 2016 o echipă formată din membrii reprezentativi ai FASMR au făcut o vizită la Ministerul Sănătății, în București, pentru a cere modificarea metodei de repartizare a candidaților la examenul de rezidențiat. Aceasta prevedea susținerea examenului de rezidențiat, cu subiect unic pe țară, unde repartizarea viitorilor medici rezidenți, în funcție de alegere, era facută la nivel național. Cererea studenților a fost ca repartizarea acestora să fie făcută la nivel regional, examenul rămânând cu subiect unic la nivel național. Pentru cei care au promovat examenul, dar nu au obținut locuri în centrul care au dat examenul, se va face ulterior o redistrubuire la nivel național cu locurile rămase libere.

Feedback SCOPH Meeting

În perioada 19-21 februarie a avut loc, în Bran (județul Brașov), ediția anuală SCOPH Meeting, reprezentând o întâlnire a studenților mediciniști interesați de campanii umanitare și proiecte pe departamentul de Sănătate Publică.
Principalul element al discuției a fost legat de multitudinea proiectelor desfășurate în diferite centre universitare sub nume diferite, astfel creându-se o neînțelegere-proiecte cu aceeași temă, dar cu nume diferite. S-a stabilit ca proiectele să se desfășoare în aceeași perioadă, sub același nume, astfel beneficiind la nivel național de o publicitate mult mai bună și de o participare mult mai mare din partea populației

Transmed

TransMed este un proiect transnaţional ce presupune schimbul de studenţi (aparţinând anilor II-VI) între diverse universităţi din ţară, pe durata de o săptămână. Semestrul acesta, Transmed, se desfășoară pe perioada 21-25 martie. Mai multe detalii găsiti aici: http://www.lstgm.ro/?p=3879

Campanii viitoare

  • Cursuri de pregătire pentru admitere

Pe data de 20. II. 2016 a avut prima ședință a cursurilor de pregătire pentru admitere și suntem încântați să vedem un interes atât de mare din partea viitorilor studenți, dovedit de numărul mare de participanți.

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş organizează, în perioada februarie – mai 2016, cursuri de pregătire la biologie și chimie organică, pentru viitorii candidaţi la admitere la Facultatea de medicină, Facultatea de medicină dentară şi la Facultatea de Farmacie.
Detalii despre edițiile următoare se găsesc aici: https://www.umftgm.ro/admitere/admitere-2016/cursuri-de-pregatire-pentru-admitere.html

  • Sănătatea reproducerii

Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii vine cu o nouă provocare pentru noi! Ești un tânăr ambițios și pregătit oricând pentru a învăța lucruri noi? Ți-am pregătit un nou proiect în care te poți dezvolta atât profesional, cât și personal. Trebuie doar să îți acorzi șansa asta și să ai curaj să participi! Îți oferim oportunitatea de a afla cât mai multe informații despre sănătatea reproducerii, de a fi instruit de specialiștii în acest domeniu care au ecou atât național, cât și internațional și de a ajunge la performanța de a transmite mai departe aceste informații atât de importante unei vieți echilibrate. Proiectul se desfășoară pe o perioadă mai lungă de timp și căutăm oameni serioși care să reprezinte Liga Studenților! Daca vrei sa iți autodepășești limitele și ești interesat de acest subiect, nu ezita să completezi formularul de înscriere până la data de 02.03.2016. https://docs.google.com/forms/d/1UmP0WLI5k90k_KObce7_lJJXbTAsGhV5tOasDfAb3rc/viewform?c=0&w=1

  • Calendarul campaniilor

Liga studenților dorește să acapareze cât mai mulți voluntari pentru o mai bună desfășurare a tuturor proiectelor, astfel, în viitorul apropiat va fi publicat calendarul campaniilor, unde se vor găsi detalii despre toate campanile demarate de Liga. În acest sens, cei implicați vor putea să își organizeze programul mult mai bine.

Echipa “Marisiensis 2016” caută membri! 

Toţi cei dornici să se implice în a face cea de-a XX-a ediţie a Congresului una grozavă, care să depăşească aşteptările şi să ducă proiectul Ligii Studenţilor la un nivel mai înalt, sunt aşteptaţi să se înscrie, accesând link-ul ataşat. Căutăm viitori medici şi farmacişti cu aptitudini dintre cele mai diverse, pe care să le pună în aplicare, muncind în echipă.
https://docs.google.com/forms/d/1DHyRGApFCzoC7SO6dh1ZKdgRdYjy8GVwW9r1PPbfeB0/viewform?c=0&w=1

Dead-line pentru înscrieri: 1 Martie 2016, ora 23:59
Interviurile vor avea loc în perioada imediat următoare.

Join the “Marisiensis” experience!

Galele ligii

LSTGM a fost fondată la data de 1 Martie 1990 de către un grup de studenți care au considerat absolut necersară creearea unei organizații care să le reprezinte drepturile si interesele. Se implinesc 26 de ani de la fondarea LSTGM, astfel, pe data de 5 Martie, se desfășoară seara de gală a ligii, unde cei inviatați vor avea parte de multe surprize. Locația este Dublin Irish Pub.
Pe data de 3 Martie va avea loc renumita petrecere “La multi ani Liga Studenților!”