Skip to content

Newsletter – Ședința Adunării Reprezentanților 26.11.2015

newsletter5

La adunarea reprezentanților din 26.11.2015 s-a discutat despre următoarele evenimente:

  1. Training Camp

Devenit deja o tradiție, Traning Camp este „locul unde voluntarii noi veniți în Liga Studenților învață ce înseamnă să fii un voluntar adevătat”, după cum afirmă coordonatoarea proiectului, Raluca Niculescu. Anul acesta va avea loc pe 27-29 noiembrie, având ca teme team-building, public speaking, managementul timpului și multe alte jocuri și activități, la care vor participa aproximativ 50 de persoane.

  1. Adunarea Generală FASMR (Federația Asociațiilor în Medicină din România)

Va avea loc la Oradea anul acesta, mai precis Hotel President 4*, Băile Felix, în perioada 18-20 decembrie. În această întâlnire se va alege conducerea federației, se vor împărtășii noi idei despre eventuale proiecte implementabile și se vor iniția noii veniți în toate activitățile federației. Locurile alocate fiecărei organizații sunt limitate la un numar de 25, așa că grăbiți-vă și înscrieți-vă! Taxa de participare este 260 RON până în 3 decembrie și după de 300 de RON. Aceasta include : 2 nopti de cazare, 5 mese și 2 petreceri tematice. Ideea de selectare a oamenilor din delegatie este: primul venit primul servit.

  1. Concertul de Colinde

Este unul din proiectele consacrate ale Ligii Studenților. Anul acesta va avea loc pe data de 8 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”. Ca în fiecare an, sperăm să fie sala plină, oamenii să se bucure de evenimentul care dă cumva „tonul” Crăciunului. Grupul de muzică bizantină Anastasios, Ina Todoran, Andreea Vîlcan, corul Amicus sunt doar câțiva din cei care ne onorează cu prezența. „Atmosfera de Crăciun, colinde tradiționale + multe surprize, sunt doar câteva din motivele pentru care studenții ar trebui să participe la acest eveniment.”, aceasta fiind invitația pe care o face Sabina Hădărig pentru toți studenții.

  1. Galele Studențești

Evenimentul este un spectacol ce va avea loc in 11 decembrie, începând cu ora 18:00. Este organizat de CCS (Casa de Cultură a Studenților) în colaborare cu organizațiile studențești pentru a aduce la cunoștință și totodată pentru a premia talentele din cadrul campusurilor din oraș.

  1. „Și tu poți să fii înger”

Evenimentul caritabil, pentru a ajuta copii cu boli cronice, are un mare impact la public, iar anul acesta va avea loc în data de 15 decembrie, ora 18:00.

  1. Feed-back „Dă-mi aripi, vreau să zbor”

Proiectul a avut în data de 25 noiembrie, o seară de film caritabilă cu scopul de a strânge cadouri pentru copilași. „Au fost 23 de studenți și am reușit să strângem chiar foarte multe lucruri. Suntem bucuroși că de această dată sunt foarte mulți doritori care vor să ne ajute în toate activitățile cu acești micuți. Deocamdată noi suntem la jumătatea proiectului, dar merge totul foarte bine.”, afirmă Sorina Burian și Nicola Di Nardo, coordonatorii proiectului.

  1. Feed-back „Tainele terapeutice ale naturii

Proiectul a avut inițiativa de a deschide ochii lumii, să nu cadă în capcana industriei chimice, promovând secretele terapeutiice ale unor plante considerate banale sau interzise prin lege. Mihai George Pugna, coordonatorul proiectului consideră că „natura e răspunsul la orice stare patologică. Trebuie doar să știi din ce unghi să privești problema. In concluzie, organismul uman e exact ca un furtun conectat la un bazin. Totul depinde de robinet, dacă circulă mai multă apă sau nu, robinetul reprezentând cunoștințele și ambiția, iar bazinul reprezentând natura.”.