Skip to content

Noutăţi studenţeşti

hot newsSalutare, dragi studenţi!

La şedinţa din data de 5.11.2013, conform ordinii de zi, au fost discutate următoarele:

 

 

  • Massmedica
  • Reforma curriculară
  • Training camp
  • Alegeri
  • Campania 0% Diabet, 100% Sănătate
  • Cabinet medic de familie
  • Feedback protest
  • After seminar party
  • Diverse

Massmedica. Aşa cum a fost menţionat şi în newsletterul din săptămâna precedentă, este vorba de o revenire a acestei reviste fondată în 1999. Primul număr va apărea de Zilele UMF-ului. De aceea, coordonatorul Berdan Anca-Teodora roagă pe toţi cei interesaţi să participe activ-cu un articol, cu idei, cu desene-indiferent de ce profil urmează la facultate (Medicină generală, Medicină dentară, Farmacie, Asistenţă, Kinetoterapie, Nutriţie şi Dietetica) şi de anul de studiu, care au absolvit licee cu profil filologic sau legat de Arte, sau care sunt foarte creativi şi vor să dedice din timpul lor, ajutând la crearea viitorului număr, să urmărească grupul Ligii Studenţilor. Acolo va fi publicat un anunţ în care vor fi specificate locul, data şi ora primei şedinţe legate de revistă.

Training camp. A avut loc o amânare a desfăşurării, astfel va avea loc între 22 şi 24 noiembrie, la o cabană din localitatea Aluniş, la o distanţă de aproximativ 50 km de Mureş.  Este un proiect coordonat de Cioci Cristina şi Petruţ Andrei. Fiecare scrisoare de intenţie a celui care doreşte să participe va fi citită atent şi pe baza acesteia se va face selecţia. Taxa va fi în jurul sumei de 50 lei de persoană.

Alegeri.  Vă reamintim că Adunarea Generală a Ligii Studenţilor va avea loc în data de 14 noiembrie, orele 20:30, la Sala Festivă a UMF. Alegerile vor avea loc in data de 12 noiembrie ora 20.30 în cadrul Adunării Reprezentanților, Conform Statutului, candidaturile se pot depune până pe 10 noiembrie inclusiv, pe adresa candidaturi@lstgm.ro acestea trebuie să conţină CV, Scrisoare de intenţie, Plan Managerial . Luni, 11 noiembrie, vor fi făcute publice, pe site-ul Ligii.

Le pot depune toţi membrii care au cotizaţia plătită la zi.

Campania 0% Diabet, 100% Sănătate. A început demararea proiectului. Se depun cereri la licee. Este nevoie de teste, de sponsorizări.

Cabinet medic de familie. Domnul doctor Şipoş Remus Sebastian va oferi consultaţii pentru afecţiuni acute, după orarul care urmează:

Luni Marţi Miercuri Joi Vineri
20:00-21:00 18:30-20:30 18:30-20:30 20:00-21:00 18:30-20:30

Feedback protest. Ne-am făcut remarcaţi şi am ajutat la expunerea publică a problemelor din domeniul Sănătăţii.

After seminar party.  Va avea loc la Dublin Irish Pub. Vă aşteptăm! Nu uitaţi de dress-code!

Diverse.

– Bursele Ligii Studenţilor. S-a modificat Regulamentul celor de cercetare: dacă ţările terţe acceptă, pot participa şi studenţi de la Medicină Dentară şi Farmacie.   7 burse SCORE, 16 burse SCOPE. Se vor desfăşura în ţări precum Portugalia, Italia, Finlanda, Canada (Quebec), Turcia, Egipt. O bursă constă în efectuarea practicii de vară, timp de o lună, în ţara respectivă. Participanţii trebuie să îşi asigure transportul.Din taxa achitată la noi de 200-250 Euro se asigură în ţara gazdă o masă pe zi (în cele lucrătoare) şi cazarea pe perioada şederii. Miercuri, 6 noiembrie, la orele 20:30, în căminul 2, la Sala de Lectură de la etajul I, va avea loc o şedinţă în care vă vor fi prezentate mai detaliat.

–  Petruţ Andrei, coordonatorul Departamentului de Proiecte, doreşte să fie ţinută o evidenţă a proiectelor, voluntarilor când şi unde au participat, în ce perioadă au fost membri activi, campaniile la care au fost prezenţi.

–  Miercuri, 6 noiembrie, la orele 20:30, la Sediul Ligii Studenţilor, va avea loc şedinţa departamentului de Resurse Umane.

–  Training New Trainers. Intenţionăm formarea mai multor persoane cu asemenea funcţie. În urma Training campului, vor fi selectaţi doi sau trei participanţi. Taxa este de 250 lei, ea include cazarea, micul dejun, trainingurile susţinute de Vlad Diaconu, precum şi transportul de la Bucureşti la Iaşi, unde, în cadrul Adunării Generale, participanţii vor susţine primul lor training. Proiectul se va desfăşura între 9-13 decembrie.

–  Ultima zi de plată a taxei de şcolarizare s-a prelungit până pe 15 ale lunii.

–  Ştiţi că suntem membri ANOSR şi FASMR. Milităm pentru 6% din PIB pentru Educaţie. Intenţionăm, după ce obţinem aprobare de la Primărie, să organizăm un protest pe data de 13 decembrie. 6% pentru Educaţie înseamnă burse mai mari, renovarea căminelor şi a universităţii, aparatură mai bună şi salarii mai mari pentru rezidenţi, care nu vor mai primi salarii de la Ministerul Sănătăţii, ci burse de la Ministerul Educaţiei, conform noului proiect implementat la Camera Deputaţilor.

 

Vă dorim o săptămână plăcută!

Departamentul Media&PR, 5.11.2013