Skip to content

Noutăţi Studenţeşti

reading-newspaper

 

   Bună ziua dragii noștri colegi,

   La ședința de aseară, 11 martie, s-au discutat următoarele puncte:

 

   1.MM Tunisia

    Suntem bucuroși să-i avem înapoi pe cei care ne-au reprezantat centrul și țara la GA IFMSA din Tunisia în acest an. Ei s-au întors foarte entuziasmați și cu multe emoții pozitive. Pe lângă faptul că au purtat cu mândrie sigla LSTGM, au și promovat Congresul MARISIENSIS în fața studenților mediciniști din toata lumea. Le urăm un călduros bun venit!

 

   2.Marisiensis

    După cum bine știți, anul acesta Congresul Internațional Marisiensis va fi în 7-11 mai. Putem spune cu mare bucurie că o să avem ca și invitați profesori din străinate, așa că nu ezitați să vă înscrieți, pentru a acumula experiență și bună dispoziție. Pentru toți cei care vor să fie voluntari, mai aveți înca câteva zile ca să vă înscrieți. Formularul și regulamentul pentru voluntari le puteți găsi pe grupurile de socializare ale ligii. 

 

   3.AG FASMR

   Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Studenților de Medicină din România va avea loc la Bistrița între 28-30 martie. Mai puteți să vă înscrieți până mâine. Este o ocazie superbă de a interacționa cu studenți din toată țara și pentru a afla noutăți despre toate campaniile și proiectele organizate la nivel național, așa că vă sfătuim cu mare drag pe toți să încercați această experiență.

 

   4.Caiete de abilități practice

   A început repartizarea caietelor pentru abilități practice încă de săptămâna trecută, conform orarului postat. Sunt rugați toți studenții să vină la sediul ligii pentru a intra în posesia caietului.

 

   5.Simulare admitere 

   În acest an simularea se va ține în data de 3 mai. Call-ul pentru voluntari o să apară cu câteva săptămâni înainte, așa că „keep calm and wait for more information”. 

 
   6. Proiectul „Smoke Free University”
   
  După cum ați observat unii dintre voi, săptămâna aceasta a demarat proiectul Universitatea Liberă de Fumat. Până la momentul 1500 de studenți au completat chestionarele. Trebuie să ne mândrim că suntem primul centru universitar din țară care participă la un proiect de așa amploare.
 
 
   7.Programul TransMed
 
   Ediția de primăvară Transmed va fi între 31 martie-5 aprilie. S-au terminat înscrierile și urmează ca în următoarele zile să apară rezultatele. Toți studenții acceptați vor primi un mail de acceptare cu toate detaliile. În plus, până la sfârșitul săptămânii o să apară și formular pentru înscrierea voluntarilor.
 

   8.Proiectul „Sănătate în pași de dans”
 
   Vă anunțăm că a fost dat startul acestui proiect extrem de melodios și ritmic. Până acum, s-au înscris 5 perechi gata să asalteze scena etapei naționale, care va fi la Cluj între 9 și 11 mai. Cei care simt chemarea muzicii, încă mai aveți ocazia să vă înscrieți. Let’s fire up the dance floor!
 

   9.Campania „Road Safety Moto”
 
   Această campanie energizantă și plină de acțiune va avea loc în data de 6 aprilie. Se promite a fi o senzație super puternică. În curând o să postăm mai multe detalii, așa că urmăriți grupurile noastre pe site-urile de socializare și pagina web, www.lstgm.ro .
   
   10.Campania „Micii Sanitari”
 
   Din această săptămână a început un proiect foarte frumos al Ligii Studenților, Micii Sanitari, în care timp de 8 săptămâni voluntarii o să meargă pe la elevi și o să le ofere cunoștințe de bază pe care trebuie să le cunoască fiecare copil.  Să le urăm succes și răbdare voluntarilor! J
 
   11.Concurs de Chimie
 
   Liga Studenților  în parteneriat cu Asociația Studenților Farmaciști organizeaza în acest an pentru prima dată un concurs de chimie destinat elevilor claselor X-XII. Concursul se va desfășura în data de 10 aprilie.
 
   12.Legitimații Studenți
 
   Începând de azi, joi și vineri, între orele 12-14.00 se fac poze pentru legitimațiile de studenți, în sala V din UMF. Șefii de serii sunt rugați să se înscrie.

   Vă dorim o zi frumoasă și o săptămână minunată!