Skip to content

Orphanage Initiative in Romania!

            In aprilie, Departamentul de Sanatate Publica si Activitati umanitare, sub egida Liga Studentilor Targu Mures, realizeaza pentru prima data proiectul Orphanage Initiative in Romania (OIR)”. 

             OIR este un proiect de voluntariat dedicat copiilor din centrele de plasament din România. Are statut de proiect transnaţional cu participare internaţională, prin implicarea activă a Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din Norvegia (IFMSA-Norway) şi Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din România (FASMR).

            Misiunea proiectului este: O mai bună integrare socială a copiilor instituţionalizaţi, ca urmare a stimulării lor emoţionale şi intelectuale prin interacţionarea cu studenţii.

             Activitatile pe care le desfasuram impreuna cu acesti copii, lunar : jocuriajutor la teme, plimbari prin parc, gradina zoologica, observare si asistare medici care realizeaza examenul fizic si psihic al copiilor precum si activitati legate de sarbatori nationale: Paste, Craciun.

Politica centrelor institutionale nu este una deloc usoara, asa incat voluntarii care vor sa participe la acest proiect vor avea nevoie de o adeverinta de student dar si una medicala, iar pe parcurs, fiecare va semna un contract de voluntariat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Tg Mures.

Daca vrei sa faci parte din echipa noastra pentru a aduce bucurie si multumire in sufletele copiilor singuri sau bolnavi, te rugam sa completezi formularul de inscriere,

Parteneri: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Targu Mures, Directia de Sanatate Publica Targu Mures, Casa de Cultura a Studentilor Targu Mures.

 

Pentru detalii:

Coordonatori campanie : 

Mihaela Ursachemihaelaelena888@yahoo.com

0748284475

Bianca Ilie : no.air17@yahoo.com

       0769647157

Departamentul de Sanatate publica si Activtati Umanitare:

Madalina Anciuc : madl3na@yahoo.com

                0745846045