Skip to content

SCOPH Meeting 2014

scoph logoFederaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) este o organizaţie studenţească, independentă, non-guvernamentală şi apolitică care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti. FASMR este membră cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students Associations). Înfiinţată în 1994, FASMR reprezintă înteresele comune a peste 15.000 de studenţi medicinişti din 9 centre universitare din ţară (Brașov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Tirgu Mureş) în relaţia cu autorităţile statului, cu Universităţile din care fac parte şi cu ceilalţi parteneri externi. Misiunea Federaţiei este de reprezenta studenţii medicinişti din întreaga ţară şi de a oferi consiliere şi ajutor comunităţilor din care facem parte.

Departamentul de Sănătate Publică sau prescurtat SCOPH (Standing Committee on Public Health) este primul departament apărut în cadrul IFMSA (International Federation of Medical Students’Associations), fiind în acelaşi timp şi cel mai mare departament.

Proiectele desfăşurate în cadrul departamentului sunt de o mare diversitate abordând o gamă foarte largă de teme: social-caritabile, informative, de prevenţie sau screening. De asemenea, proiectele se adresează unui public divers atât ca vârstă: copii, adolescenţi, tineri, adulţi şi persoane vârstnice, cât şi condiţii de viaţă: persoane din mediul urban sau persoane din mediul rural sau de diverse condiţii sociale. Succesul proiectelor care au loc în cadrul departamentului se datorează muncii în echipă pe care voluntarii din întreaga ţară o desfăşoară, precum şi coordonatorilor de proiecte şi sprijinului acordat de către cei din diviziile de suport ale FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România).

In perioada 28 Februarie-2 Martie 2014 va avea loc la Sibiu intalnirea studentilor implicati in activitatiile de voluntariat din cadrul Departamentului de Sanatate Publica. Timp de un weekend vom avea ocazia sa legam prietenii cu colegi din alte centre din tara, sa stabilim planul activitatilor care vor urma sa se desfasoare, dar si traininguri, workshopuri care sa ne ajute in formare pentru a ne putea desfasura activitatea la un standard cat mai ridicat.

Taxa de participare este de 200 de lei – include cazare, masa, mapa (tricoul se va achizitiona separat-15 lei).

Deadline-ul INSCRIERI si de plata este 18 Februarie.  Daca doresti sa iesi din normalul ultimilor saptamani (STRESiune) si sa ai parte de un weekend plin, in care te poti dezvolta atat social cat si extrascolar – te poti inscrie aici.

892303_528277573878242_294990688_o

1518114_592047500865791_1643686192_n