Skip to content

SCORP Human Rights & Peace propune „Cercul de bioetică”

 

    Dragi colegi,

 

    afis scorpSCORP Human Rights & Peace este un nou department al Ligii Studentilor, al carui scop principal este de a atrage atentia studentilor si nu numai, asupra refugiatilor, violarilor drepturilor omului, asupra conflictelor internationale, rasismului. Telul departamentului este de a constientiza toate aceste probleme si de a incerca sa schimbam sau, cel putin, sa influentam mentalitati si sa tragem semnalul de alarma asupra incorectitudinilor care ne afecteaza direct sau indirect.

    Primul proiect din cadrul departamentului este “Cercul de bioetica”, program national care consta, de aceasta data, in vizionarea sincron in toate centrele universitare partenere a filmului “Something the Lord made”.  Precedat de o scurta introducere, vizionarea de film se va termina cu o mini-dezbatere a carei tema principala va fi filmul.

    Incadrat in genul Biografie-Drama, este un film lansat in anul 2004 si este bazat pe o poveste reala. Castigator al nu mai putin de 15 premii, printre care si un premiu Emmy, filmul a fost nominalizat de 21 ori , cele mai reprezentative  fiind 2 la Golden Globes. Filmul evidentiaza relatia dintre Alfred Blalock si Vivien Thomas, 2 pionieri ai chirurgiei cardiovasculare.

    Sunteti asteptati pe data de 19 noiembrie la ora 18:00 in Sala de Sedinte a Ligii Studentilor, in caminul nr 2 la parter. Va asteptam in numar cat mai mare!

 

    Coordonator proiect,                                                   Co-coordonator proiect,

                  Stefan Rusu                                                              Mihaela Ursache