Skip to content

Smile X

afis2              Smile-X este un proiect transnațional (se desfășoară în prezent în Brazilia, Peru, Spania, Italia și Ecuador). Acest proiect își propune aducerea unui zâmbet pe fețele copiilor spitalizați, aflați la casele de copii, centre de zi sau grădinițe. Motivul din spatele acestui proiect pune accentul pe latura socială de care copiii aflați în asemenea situații au nevoie fie ca să treacă mai bine peste o anumită experiență, fie să aibă o copilărie fericită așa cum ar trebui. Studenții voluntari din cadrul organizației Ligii Studentilor din Tg-Mures vor forma o “familie” de clovni care vor aduce zambete pe fețele celor mici și le vor face ziua mai frumoasă și colorată. Acțiunea în sine are ca scop și dezvoltarea comunicării non-verbale prin mimă, artă, muzică, jocuri și limbajul corpului dezvoltând interesul copiilor în aceste arii.

             Proiectul “Smile X – Un zâmbet pentru copii” își propune ca scop dezvoltarea laturii sociale din viața copiilor aflați în spitale, centre de zi, grădinițe sau case de copii. Totodată, acest proiect pune accentul atât pe dezvoltarea comunicării non-verbale a copiilor prin mimă, muzică, jocuri și limbajul corpului dezvoltând astfel interesul celor mici în aceste arii, cât și pe mai bună înțelegere a statutului de pacienți a copiilor de către viitorii medici. Această inițiativă va fi aplicată de către studenții de la medicină din diverse universități de profil din țară care vor încerca să aducă un zâmbet, o bucurie, o pată de culoare în viața celor mici, deghizați în clovni.

Obiective:

  • Să aducem zâmbetul pe buzele copiilor care nu beneficiază, temporar sau în general, de o copilărie așa cum merită .
  • Să dezvoltăm latura lor artistică și interesul lor pentru artă și socializare prin activitățile pe care le vom desfășura împreună.
  • Să le înlăturăm frica sau nesiguranța legată de spitale și doctori, deghizând studenți voluntari la medicină în clovni.
  • Să folosim canalele de socializare să răspândim acest proiect și acțiunile sale pe plan național pentru a trezi interesul celorlalți membrii ai societății în care trăim și să le arătăm că un zâmbet poate face minuni.

Alătură-te și tu! Pentru înscrieri, click aici.