Skip to content

Telefonul tau mobil poate contine o bacterie care provine din cel mai intunecat loc

Oamenii sunt creaturi murdare – cam asta este concluzia celui mai recent studiu britanic asupra obiectelor si accesoriilor pe care muritorii de rand le folosesc zilnic.
Am auzit, desigur, de nenumarate ori ca tastatura sau mausul sunt pline de bacterii si ca telefonul este un obiect mizerabil.The Guardian publica un studiu greu de citit pentru cei care au mancat recent. Este vorba despre microbii pe care ii gasim in imediata noastra apropiere.

De data aceasta insa, cercetatorii britanici au descoperit ca una dintre numeroasele bacterii de pe unul din sase telefoane mobile este de origine fecala.
16% din dispozitivele mobile de telefonie sunt contaminate cu E.coli, bacteria care a provocat o adevarata isterie in urma cu cateva luni si in Romania. 
Este cunoscuta ca bacteria mainilor murdare si provine din fecalele oamenilor, spun cercetatorii de la London School of Hygiene and Tropical Medicine si de la Queen Mary, University of London, scrie The Guardian.
Studiul a fost facut pentru dispozitivele britanicilor, inca cercetatorii explica faptul ca au reliefat concluzii care se pot aplica si restului europenilor.
Culmea este ca 92% dintre subiecti au declarat ca se spala pe maini de cate ori apuca, si ca 82% dintre oameni isi dezinfecteaza telefoanele cu solutii speciale. Problema este ca stiinta demonstreaza cu totul altceva. Sursa stirileprotv.ro
Tu ce ştii despre ecolie